تورته بالكريمه
المقادير
كوبايتن دقيق ونشيل منهم معلقتين ونحط بدالهم نشا
، ومحسن كيك
،و 8 بيضات وفانيليا
، بشر برتقاله او ليمونه
، تلت كوب ماء
وكوبايتين سكر عادي او بودره وانا استخدمت سكر عادي
الطريقه
المقادير
كوبايتن دقيق ونشيل منهم معلقتين ونحط بدالهم نشا
، ومحسن كيك
،و 8 بيضات وفانيليا
، بشر برتقاله او ليمونه
، تلت كوب ماء
وكوبايتين سكر عادي او بودره وانا استخدمت سكر عادي
الطريقه
ننخل
الدقيق والمحسن والنشا مع بعض عشان يدخل فيهم هوا ... ونفصل الصفار عن
البياض ونخفق البياض جيدا ونضيفله كوب سكر بالتدريج ونخفق الصفار منفصل
ومعاه الميه وكوب سكر وبشر برتقاله والفانيلا
وبعدين نقلب المقادير السايله علي الدقيق بمضرب يدوي او معلقه خشب في اتجاه واحد وتوضع في فرن 180 درجه لمدة 45 دقيقه
الحشوه كريمة خفق كانت 500 جرام
ونص كوب سكر بودره
2 قطعة جبنه كيري
ولازم تكون الكريمه بدرجة حرارة الغرفه مش في التلاجه قبل الاستخدام وترج
جيدا قبل الاستخدام وتخفق بالمضرب لحين الحصول علي قوام متماسك
بنقطع
الكيك 3 طبقات ونسقيه بصوص الكنبوت ونحشيه كريمه مع فواكه مع مكسرات ..
والجوانب تغطي بطبقه وافيه كريمه ونغطيها مكسرات .. والوش الوردات كريم
جانتيه وفي قلبها كرز وخليط الفواكه متلمع بجيلاتين .
0 التعليقات :
إرسال تعليق