القرص بالسكر والسمسم
المقادير
نصف كيلو دقيق ( طحين ) .
م ك خميرة جافه .
رشه ملح خفيفه .
م ك ونصف سكر
. نصف م ك بيكنج بودر .
6م ك سمن او زبدة. 6م ك زيت .
يعنى حوالى بالجرام 100زيت و 100سمن او زبدة لينه . ماء دافئ للعجنه
قالطريقه للقرص بالسكر اولا نخلط السكر والملح والخميرة ونقلب الخليط ثم نضيف الزيت والزبدة ونقلب جيدا حتى يتجانس الخليط مع بعضه تماما ننزل بمويه شوى شوى لحد ما تلم معاكى العجينه وتكون متماسكة وطريه ايضا فى نفس الوقت عشان تعطيكى افضل نتيجه للقرص وبعيدين اتركيها ترتاح وبعدين قطعيها كور بحجم البيضه وافرديها بالشوبك او الفرادة وما تكون سميكه ولا رفيعه جدا تكون مناسبه لانها راح تعلى لما تدخل الفرن وحطيها فى صاج او صينيه مدهونه زيت خفيف جدا واتركيها حوالى 10دقايق وادهنى الوش بالبيض ورشه فانليا ورشى السكر الخشن والسمسم على الوجه ودخليها الفرن حتى تحمر وتستوى الارضيه وبالف هنا
مشاركه من صديقتنا
المقادير
نصف كيلو دقيق ( طحين ) .
م ك خميرة جافه .
رشه ملح خفيفه .
م ك ونصف سكر
. نصف م ك بيكنج بودر .
6م ك سمن او زبدة. 6م ك زيت .
يعنى حوالى بالجرام 100زيت و 100سمن او زبدة لينه . ماء دافئ للعجنه
قالطريقه للقرص بالسكر اولا نخلط السكر والملح والخميرة ونقلب الخليط ثم نضيف الزيت والزبدة ونقلب جيدا حتى يتجانس الخليط مع بعضه تماما ننزل بمويه شوى شوى لحد ما تلم معاكى العجينه وتكون متماسكة وطريه ايضا فى نفس الوقت عشان تعطيكى افضل نتيجه للقرص وبعيدين اتركيها ترتاح وبعدين قطعيها كور بحجم البيضه وافرديها بالشوبك او الفرادة وما تكون سميكه ولا رفيعه جدا تكون مناسبه لانها راح تعلى لما تدخل الفرن وحطيها فى صاج او صينيه مدهونه زيت خفيف جدا واتركيها حوالى 10دقايق وادهنى الوش بالبيض ورشه فانليا ورشى السكر الخشن والسمسم على الوجه ودخليها الفرن حتى تحمر وتستوى الارضيه وبالف هنا
مشاركه من صديقتنا
0 التعليقات :
إرسال تعليق